Nieuws Binnenland

Reesink rondt overname Lely Turfcare af

Dinsdag 26 juli 2016 18:44 Overname betreft activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken.
Royal Reesink heeft de overname van de turfcare activiteiten van Lely Holding in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken afgerond. Dit maakte de Apeldoornse onderneming dinsdag nabeurs bekend.
"Met deze overname voegen we het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken toe aan de geografische spreiding van onze activiteiten en versterken wij onze positie in de markt van golfbaan onderhoudsmachines en machines voor onderhoud van openbaar groen (turfcare). De activiteiten gaan vanaf nu verder onder de naam Reesink Turfcare", zei CEO Gerrit van der Scheer van Reesink.
De over te nemen activiteiten betreffen met name de distributie van Toro-machines voor onderhoud van golfbanen en openbaar groen en TYM compact tractors. De omzet over 2015 van deze activiteiten bedroeg circa 60 miljoen euro, wat werd gerealiseerd met ongeveer 125 medewerkers.
Reesink financiert de overname door een verhoging van de bankfinanciering van 170 miljoen naar 185 miljoen euro, alsmede door een achtergestelde lening aan Royal Reesink die zal worden verstrekt door River Acquisition.
Op een groen Damrak is het aandeel Reesink dinsdag 0,1 procent hoger gesloten op 101,05 euro.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 26, 2016 12:44 ET (16:44 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed