Nieuws Binnenland

Minder faillissementen in Nederland in juli

Maandag 8 augustus 2016 07:45 CBS meet meeste faillissementen in de handel.
Het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland is in juli voor de derde keer in vier maanden gedaald. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekendgemaakt.
Het CBS tekende in juli 16 faillissementsuitspraken minder op dan in mei, toen er sprake was van een kortstondige opleving.
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen werden er in juli 346 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard, aldus het statistiekbureau. Gecorrigeerd voor zittingsdagen kwam het aantal faillissementen uit op 367, tegen 383 een maand eerder.
Net als in de voorgaande maand werden de meeste faillissementen uitgesproken in de handel en de financiële instellingen, die behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief veel faillissementen waren er ook in de transportsector en horeca.
Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013, om vervolgens trendmatig te dalen. Nadat in augustus 2015 het laagste niveau werd bereikt sinds oktober 2008 liep het aantal faillissementen weer op, maar deze stijging zette niet door in 2016.In juni was er sprake van een toename, maar in juli daalt het aantal faillissementen weer.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 08, 2016 01:45 ET (05:45 GMT)

Reacties

  • Waarom rekent het CBS de eenmanszaken niet mee bij de faillisementen maar wel bij de starters? Wellicht om het beeld te schetsen dat er meer nieuwe ondernemers bijkomen waardoor het er gunstiger uitziet dan het in werkelijkheid is.

    Jeff 08 augustus 2016 09:30:03

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed