Nieuws Binnenland

Producentenvertrouwen in augustus omlaag

Dinsdag 30 augustus 2016 07:35 Grootste afname in vijf jaar.
(ABM FN-Dow Jones) Het producentenvertrouwen in Nederland is in augustus flink gedaald. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdagochtend.
De index daalde van 5,1 in juli naar 1,2 in augustus. Dit was volgens het statistiekbureau de grootste afname in vijf jaar.
Positief gestemde producenten bleven in augustus wel in de meerderheid en het vertrouwen lag deze maand nog altijd boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar, zei het CBS.
Producenten in de industrie waren in augustus negatiever over de productie in de komende drie maanden dan in juli. Ook waren producenten minder positief over hun orderportefeuille en over de voorraden gereed product.
Eén van de drie deelindicatoren van het producentenvertrouwen was in augustus licht negatief. Er waren iets meer ondernemers die verwachtten dat hun productie de komende drie maanden zal afnemen dan ondernemers die een toename van de productie voorzagen.
De twee andere deelindicatoren bleven positief. Verder waren producenten in de textiel-, kleding- en leerindustrie het meest positief, gevolgd door de ondernemers in de papier- en grafische industrie.
Ondernemers in de textiel-, kleding- en leerindustrie waren vooral positief over hun toekomstige productie. De ondernemers in de transportmiddelenindustrie bleken daarentegen negatief. Dat kwam vooral doordat ze negatief waren over hun orderportefeuille.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 30, 2016 01:35 ET (05:35 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed