Nieuws Binnenland

Gemalto bemachtigt opdracht Noors nationaal betaalsysteem

Dinsdag 27 september 2016 07:46 Digitale beveiliger geeft geen financiële details.
(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft een opdracht verworven van het Noorse nationale betaalsysteem BankAxept. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak dinsdag voorbeurs zonder financiële details te verstrekken.
Gemalto zal alle plaatselijke banken met elkaar in verbinding brengen via één knooppunt voor authenticatiebeheer en zal het beheer van mobiele betalingsdiensten gestroomlijnd en beveiligd laten verlopen.
Van BankAxept, waarvan alle banken in Noorwegen eigenaar zijn en die het voortouw neemt bij de inspanningen om de Noorse banken en handelaars samen te brengen in hun overstap naar digitale betalingen, zijn meer dan acht miljoen betaalkaarten in omloop.
Met bijna 1,5 miljard transacties in 2015 werden negen op de tien betalingen in fysieke winkels met Noorse kaarten verricht, aldus Gemalto. "Door de nieuwe oplossing zal het gemakkelijker zijn voor handelaars in Noorwegen om hun klanten eenvoudig en veilig te laten betalen met smartphones, wat een boost betekent voor de groei van het mobiele betalingssysteem van het land".
Het aandeel Gemalto sloot maandag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 62,17 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 27, 2016 01:46 ET (05:46 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed