*

Nieuws Binnenland

Esperite antwoordt VEB over eerder aangekondigde emissie

vrijdag 30 september 2016 07:59

Biotechbedrijf zegt plaatsing van aandelen nooit uitgesloten te hebben.

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft de Vereniging van Effectenbezitters per brief geïnformeerd de op 29 augustus dit jaar aangekondigde plaatsing van aandelen en converteerbare aandelen nooit uitgesloten te hebben, zoals de VEB eerder beweerde. Dit bleek vrijdag uit de brief van Esperite die de VEB op zijn website heeft geplaatst.

Voor de VEB kwam de aankondiging destijds als een verrassing, nadat het bestuur van het stamcelbedrijf tijdens de op 9 juni gehouden jaarvergadering nog meldde dat er geen reden was voor een aandelenemissie. Dientengevolge vroeg de belangenbehartiger het bedrijf per brief om opheldering.

Esperite erkende destijds wel dat liquide middelen niet "in overvloed aanwezig" waren. CEO Frédéric Amar betoogde volgens de VEB op de jaarvergadering weliswaar "dat cash niet 'in abundance' beschikbaar was, maar dat de onderneming niettemin toe kon met haar huidige financiering. Omwille van het aantrekken van cash bestond geen noodzaak tot het uitgeven van extra aandelen.

Esperite antwoordde per brief op 27 september 2016 dat "de mogelijkheid in de toekomst eigen vermogen aan te trekken niet werd uitgesloten en dat de raad van bestuur het aantrekken van additionele financiering zou kunnen overwegen".

Bovendien herhaalde Esperite in de brief met de externe financiering de bestaande activiteiten te willen consolideren en de ontwikkelingen te willen versnellen. Vragen over de huidige positie van de ondernemen zijn ter kennis genomen, zo meldde het bedrijf. Het concern verwees naar de volgende trading update, die gepland staat op 8 november 2016, en concludeerde indien de situatie het vereist, een interim-update te publiceren.

De VEB meldde een reactie op de brief voor te bereiden.

Het aandeel Esperite sloot donderdag op een nipt hoger Damrak vlak op 1,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 30, 2016 01:59 ET (05:59 GMT)