Nieuws Binnenland

Lucas Bols en Rémy Cointreau akkoord over joint venture Passoa

Vrijdag 14 oktober 2016 08:02 Transactie draagt bij aan winst Lucas Bols.
(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols en Rémy Cointreau hebben een akkoord bereikt om een joint venture te vormen om het merk Passoã te exploiteren en verder te ontwikkelen. Dit maakte de Nederlandse destillateur vrijdag voorbeurs bekend.
"Met Passoã voegen wij een iconisch premiummerk toe aan onze portefeuille van wereldwijde merken. Hierdoor versterken wij onze positie op een aantal van onze belangrijkste markten en zal ons bestaande distributienetwerk beter worden benut. Bovendien zien wij kansen voor verdere groei van het merk Passoã in een aantal markten, waaronder de VS", aldus CEO Huub van Doorne van Lucas Bols in een toelichting.
Rémy Cointreau zal alle bedrijfsactiviteiten van Passoã inbrengen, met inbegrip van distributie, productie, handelsmerken en voorraad, terwijl de bijdrage van Lucas Bols zal bestaan uit werkkapitaal evenals de inbreng van kennis en expertise van de likeur- en cocktailsector.
Lucas Bols krijgt de operationele en financiële zeggenschap over de nieuwe joint venture, nadat de transactie is afgerond. Dit gebeurt naar verwachting aan het einde van dit jaar. De transactie zal volgens Lucas Bols leiden tot een stijging van de winst per aandeel met circa 20 procent op jaarbasis.
De kans bestaat dat Lucas Bols op termijn de volledige joint venture voor Passoã overneemt.
Begin september meldde Lucas Bols al met Rémy Cointreau in gesprek te zijn over Passoã.
Het aandeel Lucas Bols sloot donderdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 15,70 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 14, 2016 02:02 ET (06:02 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed