Nieuws Binnenland

Monster Worldwide reageert op voorgenomen uitbreiding belang MediaNews Group

Vrijdag 21 oktober 2016 21:17 Grootaandeelhouder wil overname door Randstad dwarsbomen.
(ABM FN-Dow Jones) Monster Worldwide heeft vrijdag gereageerd op het voornemen van grootaandeelhouder MediaNews Group om zijn belang uit te breiden tot boven de 20 procent.
"Dit is opnieuw een poging van MNG om de transactie van Monster met Randstad te dwarsbomen om zo de controle te krijgen over het bedrijf zonder een premie te betalen aan alle aandeelhouders van Monster", zei CEO Tim Yates. Volgens hem is het een typische activistische tactiek om een gedeeltelijk tenderbod te doen.
MediaNews Group maakte vrijdag bekend dat het zijn belang van bijna 12 procent wil uitbreiden met 10 procent, tegen 3,70 dollar per aandeel. Randstad lanceerde eerder een overnamebod op Monster Worldwide van 3,40 dollar per aandeel, waarmee het Amerikaanse bedrijf wordt gewaardeerd op 429 miljoen dollar.
"In tegenstelling tot Randstad, heeft MNG geen bod gedaan om het hele bedrijf over te nemen", aldus Monster Worldwide.
Het online vacatureplatform beloofde vrijdag verder dat het spoedig een presentatie zal houden voor aandeelhouders, waarbij het zal benadrukken dat het bod van Randstad als enige waarde kan creëren voor aandeelhouders, terwijl MediaNews Group in het algemeen geen goede staat van dienst heeft.
Afzonderlijk publiceerde Monster Worldwide vrijdag derde kwartaalcijfers. In het kwartaal daalde de omzet met 13 procent tot circa 145 miljoen dollar, terwijl onder de streep een verlies resteerde. Randstad, dat vrijdag niet bereikbaar was voor commentaar op de actie van MediaNews Group, komt volgende week met derde kwartaalcijfers.
Het aandeel Randstad steeg vrijdag op een licht hoger Damrak 3 procent tot 45,70 euro. Monster Worldwide steeg in New York ruim 1 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 21, 2016 15:17 ET (19:17 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed