Nieuws Binnenland

Beursblik: ING verhoogt koersdoel BinckBank

Dinsdag 25 oktober 2016 10:45 Groeiplannen bieden potentie.
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor BinckBank licht verhoogd van 5,00 euro naar 5,25 euro op basis van het huidige dividendrendement en de sterke kapitaalbuffer van de onlinebroker. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport, waarin ING het Houden advies voor het aandeel handhaafde.
Beter dan verwachte resultaten van de groeiplannen, zoals de lancering van een spaarrekeningenbroker in Nederland en van discretionair vermogensbeheer in België, bieden daarbij volgens analist Albert Ploegh van ING opwaartse ruimte ten opzichte van het nieuwe koersdoel. Ploegh denkt dat deze nieuwe initiatieven al vanaf 2017 enigszins zullen bijdragen en nam dit mee in zijn taxaties.
Ook meevallende handelsvolumes zouden een koersstijging kunnen rechtvaardigen, stelde Ploegh. Het zicht hierop blijft evenwel beperkt, voegde de analist toe, maar BinckBank meldde bij de cijfers over het derde kwartaal dat oktober goed begon met een toename van 5 tot 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Tenslotte zou een overnamebod volgens ING ook nog voor koerswinst kunnen zorgen bovenop het koersdoel, dat uitgaat van een vlakke prijsontwikkeling in de komende twaalf maanden.
De huidige sterke buffer van 244 miljoen biedt volgens Ploegh de ruimte om vriendelijker te zijn voor aandeelhouders, hoewel BinckBank geen plannen heeft voor een nieuw aandeleninkoopprogramma.
Het aandeel BinckBank noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,2 procent lager op 5,32 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 25, 2016 04:45 ET (08:45 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed