Nieuws Binnenland

Langverwachte outlookverlaging Gemalto

Vrijdag 28 oktober 2016 06:46 Kwartaalcijfers teleurstellend.
(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft de winstverwachting voor 2017 neerwaarts bijgesteld, waar analisten al geruime tijd op rekenden. Dit meldde de Franse digitale beveiliger met een notering aan het Damrak vrijdag voorbeurs.
Gemalto rekent voor 2017 nu op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro.
Na de overname van het Amerikaanse Safenet, gaf Gemalto aan de eerder uitgesproken doelstelling van 600 miljoen euro operationele winst in 2017 met circa 10 procent te zullen overtreffen. De digitale beveiliger mikte daarna geruime tijd op een operationele winst in 2017 van "meer dan" 660 miljoen euro.
"De [nieuwe] winstverwachting van Gemalto reflecteert zeer negatieve omstandigheden voor mobiel en een trager dan verwachte migratie van betaalkaarten in 2017", aldus de nieuwe bestuursvoorzitter Philippe Vallée.
Analisten van Bryan Garnier noemden de doelstelling van Gemalto eerder al "totaal onmogelijk", aangezien de SIM-markt het moeilijk heeft en de Payment-divisie aan waarde verliest. De digitale beveiliger zal "vroeg of laat" de doelstelling verlagen en Bryan Garnier voorspelde al dat de komst van Philippe Vallée als nieuwe CEO dit proces mogelijk voor het einde van het jaar nog in werking zal zetten.
Kwartaalcijfers
In het derde kwartaal boekte Gemalto een omzet van 753 miljoen euro, een daling van 1 procent tegen constante valuta vergeleken met de verkopen van 769 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten van Morgan Stanley en Bryan Garnier mikten op een omzet van 786 miljoen euro.
De divisie Payment & Identity realiseerde volgens een omzet van 467 miljoen euro, flink minder dan de consensusverwachting op 497 miljoen euro. Voor Mobile kwam de omzet uit op 285 miljoen euro, vrijwel conform de consensus van 291 miljoen euro.
Gemalto toonde afgelopen kwartaal interesse in een overname van beveiliger Morpho, een onderdeel van het Fanse Safran. Uiteindelijk lijkt de acquisitie aan de neus van Gemalto voorbij te gaan, aangezien Safran exclusieve gesprekken startte met Advent International en Oberthur Technologies voor een overnamebedrag van 2,425 miljard euro. Ook Impala met KKR, Bain Capital met Ardian en CVC Capital met Astorg toonden net als Gemalto interesse in Morpho.
Volgens Société Générale is de acquisitie van de beveiligingstak van Safran voor Advent en Oberthur Technologies een noodzakelijk deal, terwijl het voor Gemalto een mooie deal zou zijn. Echter, een overnameprijs van meer dan 2,3 miljard euro zou volgens de analisten een te groot risico opleveren voor het in Amsterdam genoteerde fonds. Ook Credit Suisse waarschuwde dat Gemalto mogelijk een te hoge prijs zou betalen voor Morpho.
Het aandeel Gemalto sloot donderdag op een vrijwel onveranderd Damrak 1,2 procent hoger op 56,34 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 28, 2016 00:46 ET (04:46 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed