Nieuws Binnenland

Nederlandse ondernemersvertrouwen stijgt verder

Vrijdag 28 oktober 2016 06:59 Vertrouwensindex in oktober naar 4,3.
(ABM FN-Dow Jones) Het ondernemersvertrouwen in Nederland is in oktober verder gestegen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.
Het ondernemersvertrouwen kwam in oktober uit op 4,3 tegen 3,4 in september "en herstelt daarmee verder van de forse daling in augustus. De producenten in de papier- en grafische industrie zijn het meest positief", stelde het CBS.
Twee van de drie deelindicatoren van het producentenvertrouwen zijn in oktober positief. Zo verwachten meer ondernemers dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan ondernemers die een afname van de productie voorzien. Daarentegen is het oordeel over de voorraden gereed product voor het eerst in bijna twee jaar negatief.
Producenten in de papier- en grafische industrie zijn het meest positief, gevolgd door de ondernemers in de hout- en bouwmaterialenindustrie. Het vertrouwen in de transportmiddelenindustrie nam echter het meest toe.
Producenten in de industrie waren in oktober positiever over de productie in de komende drie maanden dan in september. Daarentegen waren zij minder positief over hun orderportefeuille en de voorraden gereed product.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 28, 2016 00:59 ET (04:59 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed