Nieuws Binnenland

Meer omzet en winst Hunter Douglas

Woensdag 2 november 2016 08:31 Geen concrete outlook 2016.
(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft de opwaartse trend in het derde kwartaal zien doorzetten en de omzet en winst zien stijgen, ondanks tegenwind op de valutamarkten. Dit maakte de producent van raam- en gevelbekleding en bouwmaterialen woensdag voorbeurs bekend in een update over het derde kwartaal.
In het derde kwartaal steeg de omzet met 16,1 procent op jaarbasis naar 755,3 miljoen dollar, mede door eenvolumetoename van 1,2 procent. Overnames warengoed voor een 16,2 procent hogere bijdrage. Wisselkoersen drukten met 1,3 procentop de omzet. De autonome omzet in het derde kwartaal viel hoger uit in Europa en Noord-Amerika, maar bleefgelijk in Azië en viellager uit in Latijns-Amerika en Australië.
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 76,3 miljoen naar 100,4 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg 58,6 miljoen dollar, bijna 90 procent meer dan de 30,9 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015.
De omzet van de fabrikant van onder meer Luxaflex steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 7,9 procent naar 2.062 miljoen dollar. Deze stijging was voor 3,6 procent toe te schrijven aan hogere volumes en 6,8 procent aan overnames. Wisselkoersen drukten juist met 2,5 procent op de omzet.
De volumes lagen de afgelopen drie kwartalen in alle regio's hoger, met uitzondering van Latijns-Amerika en Australië, waar de omzet grofweg stabiliseerde.
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 17,6 procent naar 254,4 miljoen dollar en de nettowinst steeg zelfs met meer dan 31 procent naar 142 miljoen dollar. Het resultaat uit de beleggingsportefeuille van Hunter Douglas was 1,7 miljoen dollar negatief.
Outlook
Hunter Douglas gaf opnieuw geen concrete outlook voor het bedrijf, waarvan de gewone aandelen voor meer dan 80 procent in handen zijn van oprichtersfamilie Sonnenberg. Wel verwacht het bedrijf nog altijd aanhoudende groei in de Verenigde Staten en Azië, stabiele economische omstandigheden in Europa en aanhoudend moeilijke omstandigheden in Latijns-Amerika.
In augustus zei CFO Leen Reijtenbagh dat Hunter Douglas zijn investeringsportefeuille deels zal afbouwen om zo acquisities te kunnen financieren, waaronder de in maart aangekondigde overname van de Amerikaanse leveranciers van raambekledingsproducten Levolor en Kirsch.
Met de overname van Levolor en Kirsch voor 270 miljoen dollar heeft Hunter Douglas een betere toegang gekregen tot de grote doe-het-zelf winkelketens in de Verenigde Staten en Canada.
Het aandeel Hunter Douglas daalde dinsdag 1,3 procent naar 47,98 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 02, 2016 03:31 ET (07:31 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed