Nieuws Binnenland

Kees van Dijkhuizen nieuwe CEO ABN AMRO

Dinsdag 8 november 2016 19:57 Van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op.
(ABM FN-Dow Jones) Kees van Dijkhuizen volgt Gerrit Zalm op als bestuursvoorzitter van ABN AMRO. Dit maakte de bank dinsdagavond bekend.
"Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl en uitgebreide netwerk, maken hem zeer geschikt om ABN AMRO te leiden", zei voorzitter Olga Zoutendijk van de raad van commissarissen over de benoeming van Van Dijkhuizen.
Van Dijkhuizen, momenteel financieel directeur van ABN AMRO, zal zodra de toezichthouders toestemming geven voor zijn benoeming aan de slag gaan als CEO. Deze goedkeuring wordt uiterlijk medio februari 2017 verwacht.
De nieuwe CEO zal een impuls moeten geven aan de nieuwe leiding die ABN AMRO in deze volgende fase nodig heeft, aldus de bank zelf. "ABN AMRO moet in de volgende fase staan voor een ondernemende cultuur, klantgerichtheid, duurzame groei en maatschappelijk bewustzijn."
Eén van de taken van Van Dijkhuizen zal ook zijn om in overleg met NLFI de voorwaarden te creëren voor de Staat om het resterende belang in ABN AMRO verder af te bouwen.
Van Dijkhuizen trad in mei 2013 in dienst bij ABN AMRO en was daarvoor onder meer financieel directeur van NIBC Bank.
Op een licht optimistisch Damrak won het aandeel ABN AMRO dinsdag 0,3 procent op 20,60 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 08, 2016 13:57 ET (18:57 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed