Nieuws Binnenland

Boskalis herhaalt outlook 2016

Vrijdag 11 november 2016 08:46 Omzet- en resultaatontwikkeling in derde kwartaal conform de verwachting.
(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft de outlook voor het hele boekjaar herhaald, terwijl de omzet- en resultaatontwikkeling in het derde kwartaal conform de verwachting waren. Dit meldde de maritieme dienstverlener vrijdag voorbeurs tijdens de publicatie van een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal.
Boskalis herhaalde zijn outlook en verwacht dat de operationele winst in het tweede halfjaar van 2016 het niveau in de eerste zes maanden van het jaar zal benaderen. De maritiem dienstverlener rapporteerde over de eerste helft van het jaar een operationeel resultaat (EBIT) van 182,4 miljoen euro, tegenover 359,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.
Daarnaast sprak Boskalis van "aanhoudend moeilijke marktomstandigheden gekenmerkt door lage werkvolumes en druk op de bezetting en marges". Zowel bij de divisie Dredging als Offshore Energy blijven de marktomstandigheden "onverminderd moeilijk".
Boskalis liet weten afschrijvingen niet uit te kunnen sluiten, met name voor de activiteiten bij offshore services. "Snel en sterk verslechterende marktomstandigheden" belemmeren Boskalis hier flink.
Kwartaalcijfers
De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal tot 2,9 miljard euro eind september 2016, tegen 2,7 miljard euro ultimo juni dit jaar.
De omzet en het bedrijfsresultaat lagen in het derde kwartaal op een hoger niveau dan het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar, vanwege de bijdrage uit de overgenomen offshore-activiteiten van VolkerWessels, meldde het bedrijf. "Gecorrigeerd voor deze activiteiten namen de omzet en het bedrijfsresultaat licht af ten opzichte van het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar", aldus Boskalis.
Daarnaast meldde het concern dat begonnen is met de eerder dit jaar aangekondigde vlootrationalisatie, waarbij 24 schepen uit de vaart worden genomen en 650 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Inmiddels zijn 200 banen komen te vervallen. "De timing van de verdere reductie van arbeidsplaatsen hangt mede af van factoren zoals de nog lopende inzet van schepen en nationale wetgeving", licht het bedrijf toe.
Boskalis meldde tevens dat het totaal investeringsbedrag voor 2016 exclusief overnames naar verwachting 180 miljoen tot 200 miljoen euro bedraagt. Tot slot zei het bedrijf dat de nettoschuldpositie sinds medio 2016 is afgenomen en dat Boskalis ruimschoots voldoet aan de convenanten.
Het aandeel Boskalis sloot donderdag op een rood Damrak 2,4 procent hoger op 29,41 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 11, 2016 02:46 ET (07:46 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed