Nieuws Binnenland

Beursblik: Vastned koersdoel omlaag

Maandag 14 november 2016 08:53 Berenberg verlaagt koersdoel van 46,00 naar 42,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel op Vastned verlaagd van 46,00 naar 42,00 euro en handhaafde het advies op Kopen.
De analisten van Berenberg meldden dat het bemoedigend is dat het Nederlandse vastgoedfonds vorderingen boekt met het transformeren van de vastgoedportefeuille. Vastned streeft naar een aandeel in de vastgoedportefeuille van premium city high street shops, vastgoed op toplocaties, van 75 procent.
In september bedroeg het aandeel van vastgoed op toplocaties 73 procent. De analisten zien echter wel de noodzaak om de transformatie voor te zetten en zelfs te versnellen, aangezien de waarde van activa, zowel bij high street als niet high street-locaties, onder druk blijven staan.
Daarnaast wijzen de analisten erop dat de huurgroei, hoewel sprake is van een positieve groei bij vastgoed op toplocaties, negatief is bij high street en niet high street vastgoed. De analisten delen de visie van Vastned dat de trend van een verdere verdeling in het retaillandschap op basis van locaties zal aanhouden en vanwege het beperkte opwaarts potentieel mogelijk zelfs zal versnellen.
Het aandeel sloot vrijdag vlak op 34,10 euro op een rood Damrak.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 14, 2016 02:53 ET (07:53 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed