Nieuws Binnenland

Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel BinckBank

Maandag 21 november 2016 12:54 Afschaffing Belgische speculatietaks goed voor broker.
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor BinckBank verhoogd van 4,70 naar 4,85 euro, nu de Belgische regering de speculatietaks na een jaar weer zal afschaffen. Dit zal de winst van de onlinebroker iets verhogen, stelde analist Hans Pluijgers van Kepler Cheuvreux maandag in een rapport.
De koersdoelverhoging is een gevolg van een 3 procent hogere verwachte winst in 2017 en 2018. Het advies van Kepler Cheuvreux op BinckBank bleef Reduceren.
De inkomsten uit de speculatietaks voor de Belgische regering bleken veel lager dan verwacht, terwijl de maatregel ook nog eens ten koste ging van andere belastinginkomsten.
Er is verder nog weinig zicht op het succes van de nieuwe initiatieven die BinckBank ontplooit om meer inkomsten te genereren, stelde Pluijgers. Het nieuwe spaarplatform van de broker is aanvankelijk verlieslatend, verwacht de analist, door marketingkosten en door het lage renteklimaat, waardoor BinckBank aan potentiële klanten vooralsnog te weinig rentevoordeel kan bieden om consumenten te verleiden om over te stappen.
Het aandeel BinckBank noteerde maandag 0,8 procent hoger op 5,18 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 21, 2016 06:54 ET (11:54 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed