Nieuws Binnenland

SBM verlaagt winstverwachting

Woensdag 7 december 2016 19:03 Maritiem dienstverlener neemt voor 90 miljoen dollar aan eenmalige lasten.
(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat dit jaar neerwaarts bijgesteld en boekt voor 90 miljoen dollar aan eenmalige lasten. Dit meldde de maritiem dienstverlener woensdag nabeurs.
Op basis van de Directional boekhoudmethodr, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten, voorziet de maritiem dienstverlener in het hele boekjaar een bedrijfsresultaat (EBITDA) van circa 720 miljoen dollar. Eerder rekende het concern nog op een bedrijfsresultaat van 750 miljoen dollar.
De oliedienstverlener herhaalde zijn omzetverwachting. SBM voorziet voor 2016 een omzet van tenminste 2,0 miljard dollar.
Daarnaast meldde SBM een eenmalige last te nemen van circa 60 miljoen dollar op de bouw-, scheepswerf Paenal in Angola. SBM heeft een belang van 30 procent in de joint venture en boekt de 60 miljoen dollar af vanwege een verslechtering van de marktomstandigheden.
SBM meldt tevens op één van zijn schepen 30 miljoen dollar af te schrijven, vanwege de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de sector en het aanzienlijke overaanbod. Het betreft een afschrijving op de DSCV SBM Installer Charter. SBM houdt een 25 procent belang in het schip middels een joint venture constructie.
SBM sloot woensdag 0,7 procent hoger op 13,91 euro op een groen Damrak.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2016 13:03 ET (18:03 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed