*

Nieuws Binnenland

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoelen Delta Lloyd en NN Group

maandag 12 december 2016 12:41

Adviezen gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel van Delta Lloyd verhoogd van 3,20 naar 3,70 euro en dat van NN Group van 27,50 naar 31,30 euro, terwijl de adviezen gehandhaafd bleven op respectievelijk Onderwogen en Gelijkgewogen. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Britse bank.

De analisten zien nog steeds de nodige volatiliteit in de kapitaalpositie van Delta Lloyd, ondanks de verbeteringen daarin. Op een autonome basis ziet Barclays op dat punt zwakke plekken, die Delta Lloyd, dat eerder een bod van NN Group van 5,30 euro in contanten afwees, moet verstevigen om de winstgevendheid te verbeteren.

Mocht de overname door NN Group niet lukken, dan voorziet Barclays dat Delta Lloyd niet in staat zal zijn dividend uit te betalen in 2017 en 2018. Dit staat in schril contrast met de consensus voor een stijgend dividend.

Het belangrijkste risico voor de koers van het aandeel Delta Lloyd is dat de overname door NN Group niet door gaat en de koers terugvalt naar circa 4,00 euro.

Wat betreft NN Group, vinden de analisten het lastig het fonds scherp te beoordelen, zolang er geen duidelijkheid is over een overname van Delta Lloyd, een deal die volgens Barclays een zinnig scenario is.

Mocht de acquisitie falen, dan verwacht Barclays dat het vermogen om kapitaal te genereren zich normaliseert naar een niveau dat onder de gemiddelde verwachting van de analisten ligt. Barclays verwacht niet dat NN Group het bod verhoogt.

Mocht de overname wel doorgaan, dan heeft dat negatieve implicaties voor de kapitaalpositie van NN Group en voor de teruggave van kapitaal aan de aandeelhouders.

Het aandeel NN Group noteerde maandag op een vrijwel vlak Damrak 0,1 procent lager op 31,80 euro. Delta Lloyd moest 0,3 procent prijsgeven op 5,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 12, 2016 06:41 ET (11:41 GMT)