Nieuws Binnenland

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Aegon

Dinsdag 13 december 2016 11:02 Advies blijft Verkopen.
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 3,50 naar 3,75 euro met een ongewijzigd Verkopen advies.
Analist Arjen van Veen stelde het koersdoel opwaarts bij op basis van de hogere Amerikaanse rente. Om de huidige koers te rechtvaardigen, moet Aegon eerst consistente winstcijfers laten zien, stelde Van Veen. De rente zal bovendien verder moeten stijgen voordat de winstverwachtingen van Aegon omhoog kunnen.
De koers van Aegon steeg sinds eind september met liefst 53 procent dankzij de hogere lange rente in de Verenigde Staten. Het rendement op 10-jarige treasury's steeg van 1,6 procent naar 2,45 procent.
Aegon hanteert in zijn economische modellen de aanname dat deze rente op termijn weer naar 4,25 procent zal stijgen. Pas met een rente boven 3 procent komt het investeringsrendement weer op een gemiddeld niveau uit.
Aegon verdubbelde bij de beleggersdag van vorige week zijn doelstelling voor kostenbesparingen bij de Amerikaanse divisie tot 300 miljoen dollar, maar verhoogde niet de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, merkte de UBS-analist op. Dat rendement moet nog steeds naar 9 procent in 2018.
De beleggersdag gaf Van Veen wel meer vertrouwen in de uitvoering van de strategie voor Transamerica, gericht op vereenvoudiging van de bedrijfsprocessen met behulp van technologie.
De Amerikaanse omzet van Aegon kwam in de eerste drie kwartalen 14 procent lager uit, veroorzaakt door nieuwe regels van het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Na de verkiezing van Donald Trump tot president zouden deze regels mogelijk weer in de ijskast kunnen verdwijnen, denkt UBS.
Het aandeel Aegon noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 5,20 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 13, 2016 05:02 ET (10:02 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed