Nieuws Binnenland

Beursblik: Canaccord verhoogt koersdoel SBM Offshore

Donderdag 22 december 2016 09:52 Koersdoel naar 17,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Canaccord Genuity heeft donderdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 15,00 naar 17,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.
De analisten verhoogden het koersdoel voor de Schiedamse oliedienstverlener nadat een nieuwe opdracht van ExxonMobil werd ontvangen. Het betreft een zogenoemde Front End Engineering and Design opdracht (FEED) die medio 2017 zal worden afgerond. Afhankelijk van de uiteindelijke investeringsbeslissing in 2017, zal SBM Offshore de FPSO ook bouwen, installeren en in werking houden voor het Liza project in Guyana.
"Hoewel het aandeel [SBM Offshore] door de deal de hoogste stand in drie jaar tijd bereikte, denken we dat de gebeurtenis nog onvoldoende verdisconteert is in de aandelen[koers]", aldus de analisten.
Canaccord noemde de opdracht van ExxonMobil om twee redenen belangrijk. Allereerst omdat het aantoont dat SBM Offshore meer is dan Brazilië, waar het nog altijd worstelt met het afronden van een omvangrijke smeergeldaffaire. Daarnaast toont de opdracht aan dat een grote invloedrijke speler als ExxonMobil vertrouwen blijft houden in de kansen van diepwater-projecten. Op de middellange termijn denkt Canaccord dan ook dat SBM Offshore hiervoor meer contracten voor diepwater tegemoet kan zien, en dat beleggers op een gegeven moment dit weer zullen inprijzen.
Op een iets lager Damrak koerste het aandeel SBM Offshore donderdag 1,4 procent lager op 14,91 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 22, 2016 03:52 ET (08:52 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed