Nieuws Binnenland

Stern wil bedrijfsresultaat per 2020 verdubbelen

Dinsdag 10 januari 2017 18:24 Autogroep presenteert nieuw strategisch plan.
(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep gaat zich in de periode 2017 tot en met 2020 meer focussen op mobility solutions en services en hoopt daarmee het bedrijfsresultaat per 2020 te verdubbelen in vergelijking tot het huidige niveau. Dit meldde de autogroep dinsdag nabeurs met de presentatie van een nieuw strategisch plan.
De raad van commissarissen van Stern keurde onlangs het nieuwe strategische plan genaamd "Meer Solutions en Services" goed. Het plan heeft het volgens Stern in zich dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) de komende jaren "een aanmerkelijke sprong voorwaarts kan maken", waarbij een verdubbeling in 2020 ten opzichte van het huidige niveau tot de mogelijkheden behoort. Pakweg een derde zal volgens Stern moeten komen uit kostenbesparingen en synergievoordelen en twee derde moet komen van meer Solutions en Services.
Divisie Stern Financial Services zal voortaan Stern Mobility Services gaan heten. Voor onderdeel SternLease stelde de autogroep zich tot doel om in 2020 het aantal contracten op 20.000 te brengen. De mijlpaal van 10.000 contracten werd onlangs behaald. Het is de bedoeling dat Stern Mobility Solutions financieel en operationeel verzelfstandigd zal worden.
De divisie Stern Mobility Services zal de naam Stern Car Services krijgen, waarbij onderdeel SternSchade de activiteiten zal uitbreiden en de komende periode tevens uitgekeken wordt naar gerichte overnames om dit te kunnen realiseren.
"Ook de sterk groeiende verkoop en distributie van autoparts is een van de kernpunten van het nieuwe strategisch plan", meldde Stern. "Stern Groep is van mening dat de huidige omvang van Dealergroep Stern voldoende is om haar ambities op het gebied van Solutions en Services te ondersteunen", voegde het bedrijf toe.
Het aandeel Stern Groep sloot op een rood Damrak 0,8 procent lager op 17,80 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 10, 2017 12:24 ET (17:24 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed