Nieuws Binnenland

Topman ING Belgie vertrekt

Vrijdag 13 januari 2017 11:05 Rik Vandenberghe wordt CEO bij bouwbedrijf Besix.
(ABM FN-Dow Jones) Rik Vandenberghe vertrekt als CEO van ING België om topman te worden van het Belgische bouwbedrijf Besix. Dit maakte de bank vrijdag bekend.
Een opvolger zal binnen afzienbare tijd worden aangekondigd, meldde ING. Dit zal onder meer afhankelijk zijn van de goedkeuring door de toezichthouder.
"Na meer dan 30 jaar bij ING heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten de financiële sector", aldus Vandenberghe. "Ik vertrek met een gerust hart, want ik weet dat ik ING in goede handen achterlaat. ING heeft nooit op individuen gesteund, maar op teamwork. En dat team is uitermate geschikt om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden", aldus Rik Vandenberghe in een toelichting.
ING kondigde vorig jaar een grote reorganisatie aan in België, waar de komende jaren honderden kantoren zullen worden gesloten en zo'n 3.500 banen verdwijnen. De omstreden reorganisatie hangt samen met de toenemende digitalisering van de bancaire dienstverlening aan particulieren en het plan van ING om het Nederlandse en Belgische bankbedrijf operationeel gelijk te schakelen.
Vandenberghe blijft aan als CEO van ING België tot 28 februari aanstaande, meldde de bank.
De bankier begon zijn carrière bij Bank Brussel Lambert in 1984 en werd in 2013 CEO van ING België. Hij was daarmee de opvolger van Ralph Hamers, de huidige topman van ING Groep.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 13, 2017 05:05 ET (10:05 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed