Nieuws Binnenland

Beursblik: Citigroup verhoogt koersdoel ASR

Dinsdag 17 januari 2017 12:12 Koopadvies blijft staan.
(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 22,50 naar 28,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit meldde de bank dinsdag in een rapport over Europese verzekeraars.
De bank blijft positief over de stevige kapitaalbuffer en het bedrijfsmodel dat veel contanten genereert, terwijl er op de langere termijn potentieel is voor groei door overnames.
Het aandeel blijft aantrekkelijk gewaardeerd, met een verwachte vrije kasstroom in 2018 van 9,6 procent van de huidige marktwaarde en een verwacht dividendrendement in 2018 van 6 procent.
Citigroup verwacht dat ASR bij de aankomende jaarvergadering toestemming zal vragen om nog eens maximaal 10 procent van de aandelen in te kopen, om opnieuw te kunnen meedoen als de Nederlandse Staat zijn belang verder afbouwt.
Analist Darshan Mistry denkt dat de aannames die ASR hanteert voor de hoeveelheid kapitaal die de verzekeraar genereert behoudend zijn, met 9 procentpunt voor de Solvency II-ratio. Hij denkt dat 11 procentpunt per jaar haalbaar is, wat ASR in staat zou stellen om het dividend te laten groeien en het resterende overtollige kapitaal aan te wenden voor kleinere overnames of aandeleninkopen.
De belangrijkste negatieve risico's zijn volgens Citi woekerpolisclaims, regelgeving en uitvoeringsrisico van overnames. Voor de woekerpolissen haalt Citi 500 miljoen euro van de waardering af, of 3,33 euro per aandeel.
De koers kan daarentegen profiteren van de stijgende liquiditeit van het aandeel, die tot voor kort nog als een belemmmering werd gezien, vanwege het grote percentage van de aandelen dat nog in staatshanden was. Dat is nu gedaald tot 50 procent.
Het aandeel ASR noteerde dinsdag rond 11.50 uur 0,7 procent lager op 24,83 op een rood Damrak.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 17, 2017 06:12 ET (11:12 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed