Nieuws Binnenland

Netflix grenzeloos populair

Woensdag 18 januari 2017 22:51

LOS GATOS (ANP/BLOOMBERG) - Netflix blijft stevig aan de weg timmeren, vooral internationaal. De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie zag in het vierde kwartaal zowel binnen als buiten de Verenigde Staten de klantenaanwas stevig stijgen. Het wist daarmee de verwachting van analisten ruimschoots te overtreffen.

De groei van het aantal abonnees werd gestuwd door de populariteit van series als The Crown, over de jonge koningin Elizabeth II en nieuwe seizoenen van Gilmore Girls en Black Mirror.

Internationaal verwelkomde Netflix 5,1 miljoen nieuwe gebruikers. Dat was fors meer dan de 3,8 miljoen nieuwe abonnees die analisten voorzagen. Binnen de VS deed Netflix het met 1,9 miljoen nieuwe abonnees ook veel beter dan de 1,4 miljoen nieuwe kijkers die kenners hadden voorzien.

In totaal telt Netflix een onlineklantenbestand van krap 94 miljoen abonnees.

Investeerders

De winst pakte afgelopen kwartaal met 0,15 dollar per aandeel hoger uit dan de 0,13 dollar waar marktkenners door de bank genomen rekening mee hielden. De omzet kwam uit op 2,5 miljard dollar. Ook hier deed Netflix het beter dan verwacht.

Naast klanten staan ook investeerders in de rij om met Netflix in zee te gaan. In de afgelopen zes maanden dikte het aandeel met meer dan een derde aan. Naast de stevige aanwas van klanten maken ook overeenkomsten met betrekking tot betaaltelevisie, zoals recentelijk met Comcast, het bedrijf interessant. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel stevig vooruit.

Series

Eerder sprak Netflix de ambitie uit om in 2017 de grens van 100 miljoen abonnees te doorbreken. Internationaal verwacht het bedrijf in het eerste kwartaal 3,7 miljoen nieuwe klanten te winnen. In de VS zullen daarbij nog eens 1,5 miljoen nieuwe kijkers worden gestrikt.

Dit jaar trekt het onder meer 6 miljard dollar uit voor de eigen producties en de licenties van nieuwe series.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed