Nieuws Binnenland

Nikkei sluit weer met verlies

Dinsdag 24 januari 2017 07:54

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager gesloten. Elders in Azië was het beeld op de beurzen overwegend positief. Beleggers verwerkten het besluit van president Donald Trump om de Verenigde Staten terug te trekken uit een regionaal handelsverdrag in het Verre Oosten.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een verlies van 0,6 procent op 18.787,99 punten. De Japanse yen zwakte wat af na de sterke opmars op maandag waarbij de hoogste stand tegenover de dollar sinds november werd bereikt.

Exporteurs stonden onder druk in Tokio door zorgen over protectionistische maatregelen die Trump zou kunnen nemen. Zo daalden de Japanse autobouwers Mazda, Nissan en Mitsubishi tot 3 procent.

In Seoul was er aandacht voor Samsung dat met volledige kwartaalcijfers kwam. De nettowinst is in de afgelopen periode meer dan verdubbeld ondanks de problemen met de Galaxy Note 7. Het aandeel van technologieconcern steeg met 0,3 procent. De Koreaanse Kospi-index was nagenoeg vlak.

De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,3 procent in de plus. De All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent.


Reacties

  • Kijk gewoon eens in de grafiek..Dan moet je iets opvallen, het is een constante aan bewegingen, de ene keer omhoog de andere keer omlaag, en hoe ver je ook terug gaat in tijd dit blijft zo. Herhalingen van zetten. Deze herhalingen hebben éen ding gemeen, ze gaan in een ritme van gelijke aard, en daar kun je iets mee…, ernaar handelen bijvoorbeeld. Maar als je denkt dat Trump, en al het andere, verantwoordelijk is voor deze bewegingen op een beurs, de Nikkei bijvoorbeeld, is dat oke natuurlijk, hoewel je er altijd naast zult zitten met het handelen...

    Ed 24 januari 2017 13:15:25

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed