Nieuws Binnenland

Update: GrandVision ziet vergelijkbare omzet toenemen

Dinsdag 24 januari 2017 10:20 Concern handhaaft verwachtingen voor middellange termijn.
(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het vierde kwartaal van 2016 de vergelijkbare omzet harder en meer dan verwacht zien stijgen dan een jaar geleden en handhaaft de verwachtingen voor de middellange termijn. Dit meldde de uitbater van optiekketens dinsdag voorbeurs bij de vrijgave van een voorlopige omzetupdate.
De vergelijkbare omzet steeg in het vierde kwartaal met 3,8 procent, na een plus van 2,2 procent in dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzetgroei, inclusief acquisities, bedroeg in het kwartaal 4,6 procent tegen 8,8 procent een jaar geleden.
Over heel 2016 steeg de vergelijkbare omzet met 2,2 procent, na een groei van 4,1 procent over 2015.
De omzet tegen constante valuta steeg in het laatste kwartaal met 8,0 procent tegen 8,8 procent een jaar gelden en over heel 2016 steeg de omzet tegen constante valuta met 6,6 procent tegen 13,2 procent in 2015.
De groei van de vergelijkbare omzet was beter dan analisten hadden verwacht. Analist Francesca DiPasquantonio van Deutsche bank had zowel voor het kwartaal als voor het hele jaar een toename van de vergelijkbare omzet van 2,0 procent getaxeerd. Zij zag dat de omzetgroei vooral te danken was aan sterke prestaties in Europese kernmarkten als Duitsland, Frankrijk, Italië, Oost-Europa en de Nordic-landen, en beter dan verwachte omzetgroei in de Amerika's en Azië. Daarbij dankte Duitsland de omzetgroei volgens DiPasquantonio vooral aan terugkeer van groei in retailomzet en succesvolle marketing en omnichannel strategie, werd in Frankrijk marktaandeel gewonnen, en profiteerden de operaties in Italië van bundeling en merkvernieuwing. Deutsche Bank houdt op GrandVision een koopadvies bij een koersdoel van 29,50 euro.
Ook voor analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen waren de kwartaalomzetcijfers boven verwachting. Hij had gerekend op een omzetgroei in de bandbreedte van 2,2 tot 2,4 procent. Van Beek wees er echter op dat de rapportage van dinsdag alleen omzetcijfers betreffen en dat deze geen concreet inzicht geven in bijvoorbeeld de marges en de resultaatsbijdrage van de recente acquisities in de Amerika's. Theodoor Gilissen Bankiers verhoogde op 10 januari het advies voor GrandVision naar Aanbevolen met een koersdoel van 25,00 euro.
GrandVision heeft de doelstellingen voor de middellange termijn, met tenminste 5 procent omzetgroei en hoge enkelcijferige EBITDA-groei tegen constante valuraverhoudingen, herbevestigd.
De definitieve jaarrapportage van GrandVision staat voor 20 februari geagendeerd.
Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel GrandVision 4,4 procent hoger op 21,67 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 24, 2017 04:20 ET (09:20 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed