Nieuws Binnenland

Beursblik: Davy Research verlaagt advies Air France-KLM

Vrijdag 27 januari 2017 08:04 Koersdoel omlaag naar 4,80 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Davy Research heeft vrijdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Neutraal naar Underperform en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 5,50 naar 4,80 euro.
Analisten van Davy menen dat Air France-KLM onverminderd last blijft houden van concurrentie op zowel korte- als langeafstandsvluchten. Bovendien suggereert een verleden van zwakke winstgevendheid erop dat de luchtvaartgroep kwetsbaar is voor de stijgende brandstofprijzen, aldus de marktvorsers.
De analisten verwachten verder een neerwaartse druk op de omzet, waarbij ook negatieve wisselkoersen Air France-KLM niet in de kaart zullen spelen.
De marktvorsers wezen erop dat de luchtvaartmaatschappij in het terugbrengen van de schulden, zich vooral richt op kostenbesparingen in plaats van het afstoten van divisies. "In dat opzicht blijft Air France-KLM flexibiliteit behouden met zijn 1,13 procent aandeel in Amadeus", aldus de analisten. De nettoschuld kan volgens de analisten op termijn verder worden teruggebracht met onder meer de verkoop van dit belang.
Davy stelde dat het belangrijk is dat Air France-KLM zich nu richt op het realiseren van een positieve vrije kasstroom met een sterke focus op het verbeteren van het bedrijfsresultaat (EBITDA).
Op een rood Damrak sloot het aandeel Air France-KLM donderdag 0,1 procent lager op 5,12 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 27, 2017 02:04 ET (07:04 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed