Nieuws Binnenland

'Britse bank RBS bereidt massaontslag voor'

Zondag 12 februari 2017 16:15

LONDEN (ANP) - Royal Bank of Scotland (RBS) bereidt naar verluidt een massaontslag voor. Volgens de Britse krant The Sunday Times wordt er bij de bank mogelijk een streep gehaald door zo'n 15.000 banen. In combinatie met het sluiten van vestigingen zou dat een kostenbesparing van meer dan een miljard pond moeten opleveren.

RBS zegt zich niet in het bericht te herkennen, maar wil verder geen commentaar geven. De Britse bank heeft eerder al aangekondigd bij de presentatie van de jaarresultaten later deze maand met nieuwe plannen te komen om de winstgevendheid op te krikken.

Bij RBS werden al veel eerder plannen in werking gezet om het rendement te verbeteren, waardoor er ook al veel banen zijn geschrapt. Maar het herstelpad, dat de bank daarbij voor zichzelf had uitgestippeld, kon afgelopen zomer de prullenbak in toen de Bank of England de rente verlaagde. Door die maatregel, die onderdeel uitmaakte van een reeks ingrepen om de economische gevolgen van de brexit te verzachten, is de winstgevendheid bij RBS nog meer onder druk komen te staan.


Reacties

  • Massaontslag, en de crisis is nog niet eens op z'n hevigst, maar heeft toch al wat impact… Ze lopen al aardig op de crisis vooruit, en kan zomaar zo zijn dat de ontslagen precies vallen in het heetst van de strijd…. Wat een timing, zo zie je ze niet vaak, zelfs 2008 had het niet eens.

    Ed 13 februari 2017 01:33:04
  • Dat zullen de Schotten de Engelsen niet in dank afnemen... krijgen we misschien toch nog een Schotse UKexit?

    Henk 12 februari 2017 16:41:06  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed