Nieuws Binnenland

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel TomTom

Maandag 13 februari 2017 08:23 Koersdoel naar 9,70 euro.
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft maandag het koersdoel voor TomTom verlaagd van 10,00 naar 9,70 euro, maar handhaafde het koopadvies op de navigatiespecialist.
"De koersreactie op de cijfers over het vierde kwartaal was duidelijk overdreven", stelde analist Martijn den Drijver. Vorige week woensdag verloor het aandeel meer dan acht procent en op weekbasis was dit zelfs bijna tien procent.
Den Drijver erkende dat de consumententak van TomTom zal blijven drukken op de omzet- en winstontwikkeling van de onderneming. Toch denkt de analist dat de winstgevendheid en de vrije kasstroom duidelijk zal aantrekken in de komende een tot drie jaar.
De orderinstroom in automotive zal dit jaar hoger uitkomen dan in 2016, terwijl deze volgens Den Drijver al op een hoog niveau lag. Dit is een positief signaal voor de omzetontwikkeling van TomTom in de periode van 2017 tot en met 2020. De marktkenner rekent op een zogenoemde samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 28 procent, "en dit is zelfs zonder enige positieve impact van HD kaarten of enige nieuwe technologie", aldus Den Drijver.
In combinatie met een lage dubbelcijferige groei voor Telematics en een stabiele ontwikkeling bij Licenties, denkt de analist dat de brutomarges ruim boven de 60 procent zullen uitkomen, "ondanks een versnelling van de krimp bij de Consumententak".
Volgens NIBC wordt het geduld van beleggers in TomTom inderdaad op de proef gesteld. Toch meent Den Drijver dat de transformatie van een consumentgerichte onderneming naar een aanbieder van B2B diensten en content met een schaalbaar bedrijfsmodel en hogere marges "duidelijk zichtbaar" wordt.
Het aandeel TomTom sloot vrijdag 0,4 procent lager op 7,79 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 13, 2017 02:23 ET (07:23 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed