Nieuws Binnenland

Lagere boete voor tweetal webwinkels

Woensdag 15 februari 2017 11:04

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de eerder opgelegde boetes van 50.000 euro aan webwinkels Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh fors verlaagd. Uit de bezwaarprocedure, die door de (voormalige) eigenaressen was aangespannen, bleek dat de geldstraf de draagkracht van de bedrijven ver te boven ging, zo meldde de toezichthouder woensdag.

Het nieuwe boetebedrag bedraagt voor de voormalige eigenares van Hibvoordeheb 5000 euro. De eigenares van Kiesdejuistsportbh moet nu 10.000 euro ophoesten. De webwinkels kregen in oktober vorig jaar de boete opgelegd omdat ze consumenten onvoldoende informeerden over de rechten die gelden als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien.

Ook drie andere webwinkels, CoolCat, Bever en Shoebaloo kregen vorig jaar een boete opgelegd. De hoogste boete was 220.000 euro voor CoolCat. Dat bedrijf schoot niet alleen tekort op het gebied van informatieverstrekking, maar betaalde ook bezorgkosten niet, of niet altijd, terug. Dat gold ook voor Bever, dat 198.000 euro moest betalen aan de toezichthouder.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven




 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed