Nieuws Binnenland

Beursblik: Heijmans ontloopt aandelenuitgifte

Donderdag 16 februari 2017 08:38 Afspraken met banken zeer positief volgens Theodoor Gilissen.
(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft dankzij een akkoord over een verlenging van financiering en een akkoord over het N23 probleemproject een aandelenuitgifte weten te voorkomen. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers donderdag tegenover ABM Financial News.
Heijmans maakte woensdag nabeurs bekend overeenstemming te hebben bereikt met de Provincie Noord-Holland over de onmiddellijke hervatting van het probleemproject N23 Westfrisiaweg en meldde donderdag met zijn banken een akkoord te hebben gesloten over een verlenging van de financiering.
"Heel knap" oordeelde Van Beek. Een aandelenuitgifte is volgend de marktvorser nu niet meer nodig. Heijmans betaalt hier volgens Van Beek evenwel een stevige prijs voor. "Ze hebben de winstgevende activiteiten in België moeten verkopen. Alles komt er nu op aan om het in Nederland goed te doen."
Ook in Duitsland heeft Heijmans zijn activiteiten van de hand gedaan. De onderneming verwacht dat de solvabiliteit, die eind 2016 op een magere 16 procent uitkwam, na de desinvesteringen verbeterd tot ruim 20 procent.
Het aandeel Heijmans sloot woensdag 1,8 procent hoger op 6,99 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 16, 2017 02:38 ET (07:38 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed