Nieuws Binnenland

Grieken betalen 2 miljard terug aan noodfonds

Maandag 20 februari 2017 13:22

LUXEMBURG (ANP) - Griekenland heeft maandag een lening van 2 miljard euro afgelost die in 2015 was verstrekt door het ESM. Dat is het permanente noodfonds dat de eurolanden hebben opgetuigd om bij te springen als een land in geldnood komt.

De Grieken ontvingen destijds 5,4 miljard euro, bedoeld om een aantal noodlijdende banken van extra kapitaal te voorzien. In het geval van de Nationale Bank van Griekenland (NBG) werd daarbij de eis gesteld dat die een dochteronderneming zou verkopen en de opbrengst zou gebruiken om de lening af te lossen.

Dat dit nu gebeurd is, beschouwt het ESM als een positief signaal. ,,De snelle terugbetaling toont aan dat Griekenland een betrouwbare contractpartner is. Het is ook een teken dat de herstructurering van de Griekse bankensector goed vordert'', aldus directeur Klaus Regling.


Reacties

  • Geef de Grieken hun eigen waarde terug. Behoudens in een klein stukje van de wereld dat West Europa heet snapt iedereen dat van "ons" sociale geleuter helemaal niets klopt. Hou er mee op.

    WH 20 februari 2017 18:02:21

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed