Nieuws Binnenland

'Unilever, blijf duurzaam opereren'

Zaterdag 25 februari 2017 11:16

AMSTERDAM (ANP) - Als Unilever meer waarde voor zijn aandeelhouders wil creëren, dan moet het concern dat op een duurzame manier blijven doen. Daarvoor pleiten investeerders van drie pensioenfondsen (PMT, PME en MN) zaterdag in een open brief in de Volkskrant.

Zij waarschuwen dat ze als grote beleggers nadrukkelijk in de gaten houden hoe bedrijven waarin ze investeren omgaan met milieu en maatschappij. Unilever deed dat tot nu toe prima, maar moet dat wel vasthouden, aldus de drie investeerders.

Unilever liet vrijdag weten het ongevraagde overnamebod van voedingsgigant Kraft Heinz aan te grijpen als moment om te laten zien dat het bedrijf meer waard is dan de 134 miljard euro die de Amerikanen wilden neerleggen. Het bod toonde aan dat de aandelen Unilever ondergewaardeerd zijn, aldus financieel directeur Graeme Pitkethly. Unilever gaat daarom op zoek naar manieren om waarde te creëren voor de aandeelhouders.


Reacties

  • Over duurzaam en lange termijn gesproken : vanaf eind 2007 is de Goodwill met 39 procent toegenomen naar ruim € 27 miljard terwijl de netto winst met 34 procent is gestegen naar € 5,5, miljard. In recente jaren is teveel goodwill betaald bij acquisities. Dat is op lange termijn niet vol te houden bij de huidige balansverhoudingen. Hierover geeft Unilever geen uitleg.

    Philip Korthals Altes 27 februari 2017 11:27:45

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed