Nieuws Binnenland

Update: groeitrend ICT Group houdt aan

Vrijdag 3 maart 2017 12:40 Meer omzet en winst in vierde kwartaal.
(ABM FN-Dow Jones) ICT Group heeft in het vierde kwartaal van 2016 zowel de omzet als de winst met tientallen procenten zien stijgen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de onderneming uit Barendrecht.
De omzet van ICT steeg afgelopen kwartaal met 32 procent van 20,1 miljoen naar 26,6 miljoen euro. Deze stijging was volgens het bedrijf het gevolg van overnames als Raster, BMA en Nozhup en door de stijging van het personeelsbestand, waarmee autonome groei kon worden gerealiseerd. Aan het eind van 2016 had het bedrijf 20 procent meer voltijds krachten in dienst.
CEO Jos Blejie gaf vrijdag aan dat ICT blijft investeren in nieuwe technologie en de verdere doorontwikkelingen van oplossingen.
Bij Strypes Bulgaria verdubbelde het aantal medewerkers ruimschoots en kwam de omzet afgelopen jaar 33 procent hoger uit, waarmee deze opliep naar 7,6 miljoen euro. In het afgelopen jaar werd er veel in Strypes geïnvesteerd en ook dit jaar zal dit het geval zijn, aldus ICT. In de tweede helft van het jaar zorgden de investeringen voor een versnelling van de winstgevendheid.
Het bedrijfsresultaat (EBITDA) dikte over het vierde kwartaal zelfs met 74 procent aan van 2,3 miljoen naar 4,0 miljoen euro.
Als gevolg van de verbreding van het personeelsbestand liepen ook de kosten daarvoor met 20 procent op naar 52,0 miljoen euro.
Voor het gehele boekjaar bedroeg de groei voor omzet en winstgevendheid eveneens enkele tientallen procenten. De omzet liep met 25 procent op naar 89,7 miljoen euro, autonoom bedroeg de groei 8 procent. De EBITDA steeg met 44 procent en de nettowinst met 41 procent naar 5,0 miljoen euro.
In Nederland, verreweg de belangrijkste regio voor ICT, steeg de omzet in 2016 naar 69,0 miljoen euro, op jaarbasis een stijging met 13 procent. Daar zitten vier maanden Nozhup in verwerkt. Nozhup is een Nederlandse aanbieder van industriële automatiseringsdiensten. ICT Group omschreef vrijdag de omstandigheden in de Nederlandse industrie in het afgelopen jaar als gunstig, met veel activiteiten in de infrastructuur.
Het dividendvoorstel ligt op 0,33 euro per aandeel ICT, een stijging met 38 procent in vergelijking met het dividend over 2015.
Outlook
ICT Group verwacht voor het lopende boekjaar 2017 een verdere groei van zowel de omzet als het operationeel resultaat op jaarbasis.
Het aandeel ICT Group noteerde vrijdag op een groen Damrak 3,9 procent hoger op 10,70 euro.
Update: om meer informatie te verstrekken.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 03, 2017 06:40 ET (11:40 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed