Nieuws Binnenland

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel Aalberts Industries

Maandag 6 maart 2017 09:00 NIBC handhaaft Houden advies.
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het koersdoel voor Aalberts Industries verhoogd van 28,00 naar 29,50 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek maandag voorbeurs uit een rapport van analist Martijn den Drijver.
Volgens de analist is Aalberts Industries positiever gestemd over 2017, ondanks "de ietwat voorzichtige tekst in het persbericht".
Vanwege de aantrekkende inflatie ziet Den Drijver ruimte voor Aalberts om de prijzen wat eenvoudiger te kunnen verhogen. Daarnaast wijst de industriële activiteit, zowel in Noord-Amerika als Europa, in de juiste richting. Ook vertonen de bouwmarkten in Zuid-Europa enige verbetering, aldus NIBC.
Daarbovenop komen volgens Den Drijver nog eens de effecten van de efficiency-programma's van Aalberts.
De analist rekent voor 2017 en 2018 op een autonome groei van 2,6 procent voor Aalberts en een 0,7 procentpunt hogere EBITA-marge. Den Drijver mikte eerder op een stijging van 0,5 procentpunt.
"Met andere woorden, de winstgroei heeft de wind in de rug", aldus Den Drijver. Evenwel is Aalberts gewaardeerd in lijn met sectorgenoten, waardoor de analist neutraal blijft over het aandeel.
Vrijdag sloot Aalberts Industries op 34,47 euro, een verlies van een half procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 06, 2017 03:00 ET (08:00 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed