Nieuws Binnenland

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ASR Nederland

Maandag 6 maart 2017 11:39 Advies blijft Neutraal.
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ASR Nederland fors verhoogd van 19,00 naar 26,50 euro, met handhaving van het Neutraal advies, op basis van hogere winstramingen en licht hogere waarderingen voor Europese verzekeraars in het algemeen. Dit maakte de Zwitserse zakenbank maandag bekend.
De jaarcijfers van ASR waren sterk, volgens analist Arjan van Veen van UBS, met beter dan verwachte onderliggende marges voor het levenbedrijf en een meevallende gecombineerde ratio van kosten en claims bij het schadebedrijf.
De sterke solvabiliteit en kapitaalaanwas en het verminderde risico op koersdalingen van veilige staatsleningen biedt ASR volgens de zakenbank ruimte voor overnames en/of kapitaalteruggave. Van Veen gaat uit van meer aandeleninkopen.
Hoewel ASR transparant is over zijn kapitaalaanwas, noemt de analist het een minpunt dat de verzekeraar minder open is geworden over de factoren die de marge bepalen bij de levensverzekeraar, vergeleken met de beursgang, ondanks toezeggingen meer details te geven. De levensverzekeringen waren vorig jaar goed voor driekwart van de winst bij ASR.
Van Veen tekende daarbij aan dat ASR zijn verslaglegging aan het evalueren is. Hij zal zijn ramingen bijstellen als de verzekeraar meer details publiceert.
Het aandeel ASR Nederland noteerde maandag 0,3 procent hoger op 25,79 euro op een rood Damrak.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 06, 2017 05:39 ET (10:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed