Nieuws Binnenland

ABN AMRO legt vertrekpremies aan banden

Woensdag 15 maart 2017 15:44

AMSTERDAM (ANP) - Bestuurders van ABN AMRO die voortijdig de laan uit worden gestuurd, krijgen voortaan nog maar drie maandsalarissen mee. Voorheen was dat een jaarsalaris. Dat staat in het jaarverslag dat de bank woensdag heeft gepubliceerd.

In het contract dat topman Kees van Dijkhuizen heeft gekregen toen hij op 1 januari het stokje overnam van Gerrit Zalm, is al zo'n versoberde vertrekregeling opgenomen. De raad van commissarissen wil dat beleid uiteindelijk doorvoeren voor alle toekomstige leden van de raad van bestuur.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat Zalm geen vertrekpremie heeft gekregen, de onlangs opgestapte Chris Vogelzang evenmin. Caroline Princen heeft wel drie maanden doorbetaald gekregen. Haar vertrek hing samen met de grote reorganisatie die ABN AMRO in augustus aankondigde, en waardoor een kleine 1400 banen verdwijnen bij de bank.


Reacties

  • Als compensatie voor de aan banden gelegde vertrekpremie heeft de heer Van Dijkhuizen een karrevracht aan aandelen gekregen als "entree premie". Moeten we nu de vlag uithangen voor de ABN/AMROHHHH ..... pffff!!

    Hein 15 maart 2017 16:08:13

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed