*

Nieuws Binnenland

Vlakke opening op Wall Street

vrijdag 17 maart 2017 14:41

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York zijn vrijdag vrijwel vlak aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Er staan enige macro-economische cijfers op de agenda en beleggers verwerken wat bedrijfsresultaten. Verder is er weinig richtinggevend nieuws op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde na enkele minuten handel 0,1 procent hoger op 20.955 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2383 punten en de technologiebeurs Nasdaq was vlak op 5900 punten.

Er werd een cijfer gemeld over de industriële productie in de VS in februari. De productie in de Amerikaanse industrie bleef onveranderd ten opzichte van een maand eerder. Kort na aanvang komt de universiteit van Michigan met een voorlopige raming over het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart. Onderzoeksbureau Conference Board komt met zijn conjunctuurbarometer over de Amerikaanse economie.

Adobe Systems

Juweliersketen Tiffany publiceerde resultaten over het afgelopen kwartaal die beter waren dan analisten hadden gedacht. Tiffany profiteerde van een gestegen verkoop in Azië door het openen van nieuwe winkels in de regio. Ook gaf het bedrijf positieve prognoses voor dit jaar. Het aandeel Tiffany won 3,5 procent.

Softwarebedrijf Adobe Systems opende donderdag nabeurs de boeken over de afgelopen periode. De winst en omzet van de producent van Photoshop namen toe, geholpen door meer gebruikers van zijn cloud-diensten. De resultaten waren beter dan verwacht en Adobe ging 6,5 procent vooruit.