Nieuws Binnenland

Compromisakkoord EU met Griekenland

Vrijdag 7 april 2017 12:24

VALLETTA (ANP) - Griekenland, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben na anderhalf jaar onderhandelen een politiek akkoord bereikt over voortzetting van het steunprogramma voor Griekenland. Dat maakte eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdag op Malta bekend.

De Griekse regering en haar geldschieters hebben verdere afspraken gemaakt over onder meer hervorming van de arbeidsmarkt, bezuinigingen in de pensioenen en belastingverhogingen. Die maken de weg vrij voor het verstrekken van vers geld uit het Europese noodfonds ESM waarmee Athene over drie maanden 6 miljard euro schuld kan aflossen.

De delegaties gaan nu terug naar Athene voor het afronden van de losse eindjes en het opstellen van een technisch akkoord. Daarna, waarschijnlijk in mei, kan de eurogroep het definitieve groene licht geven.


Reacties

  • een comptromisakkoord.....dus geven en nemen....na anderhalf jaar, dus dat moet aan de burger de indruk geven dat eer goed onderhandeld is...dat men tot het uiterste is gegaan, alle mogelijkheden heeft afgetast....men kon zich geen debacle veroorloven....dus belastingbetaler....de eerder afgesproken hervormingen krijgen nu opneiwu een plaats (waarschijnlijk in afgezwakte vorm) in nieuwe afspraken....waardoor |Griekenland met ons geld weer kan aflossen....maar eerst gaan de dames en heren nog op schoolreisje naar Griekenland " om de losse eindjes" (enkele miljarden euro's waarschijnlijk) af te ronden en om voor het opstellen van een technisch akkoord waardoor de zaken voor een burger en voor het europese parlement helemaal niet meer te controleren zijn...het groene licht is alsvast ontstoken....de EU heeft weer een dreigende crisis overwonnen....hoe heet die griek ook al weer? Oh ja, Pyrrhus.

    cees 07 april 2017 13:06:38  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed