Nieuws Binnenland

Wiebes pleit voor EU-aanpak dubbele heffingen

Zaterdag 8 april 2017 12:03

VALLETTA (ANP) - Er moet in de EU een onafhankelijke 'scheidsrechter’ komen die kan ingrijpen als internationaal opererende bedrijven dubbel belasting moeten betalen. Volgens staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) moet de EU ,,krachtiger gas geven” om geschillen over dubbele heffingen aan te pakken.

Wiebes zei dat zaterdag in Valletta waar de EU-ministers van Financiën voor het eerst vergaderden over 'belastingzekerheid'. ,,We leven niet in een wereld waar alle belastingstelsels gelijk zijn. Daardoor blijven er interpretatieproblemen. Het moet niet zo zijn dat een belastingbetaler overal zelf moet aankloppen als er een conflict is en dan van het kastje naar de muur wordt gestuurd”, aldus de demissionair staatssecretaris. ,,Onzekerheid daarover is niet goed voor de bedrijvigheid en het vestigingsklimaat.”

Hij wijst erop dat de EU wel de strijd heeft ingezet tegen multinationals die de verschillende belastingstelsels misbruiken om belasting te ontwijken.


Reacties

  • Geld zal geen rol meer spelen in de nabije toekomst, belastingen dan dus ook niet. Eigenlijk maken ze zich druk om niets.

    Vooruit 09 april 2017 13:46:13
  • Wiebes moet pleiten voor EU-aanpak van GEEN heffingen. Wat een lulletje rozenwater is die vent...

    Henk 09 april 2017 06:27:33
  • De belastingbetalende bedrijven kunnen heel goed voor zichzelf zorgen Kwiebes en jij helpt ze daar graag een handje bij met het gedogen van de brievenbus BV's in Nederland!! Dus nu niet het heilige boontje uithangen ......

    Diefstal 08 april 2017 15:08:10

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed