Nieuws Binnenland

Chipscrisis treft Japan

Vrijdag 14 april 2017 09:15

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan gaat gebukt onder een heuse chipscrisis. Doordat de aardappeloogst in de belangrijke regio Hokkaido voor een groot deel is mislukt, hebben snackproducenten besloten om de productie van een aantal populaire smaken voorlopig op te schorten.

De aankondiging van snackproducent Calbe en het kleinere Koike-ya zorgde afgelopen dagen voor een ware run op de chips in onder meer supermarkten. De pizzachips van Calbe zijn zelfs zo populair dat via internet zakjes worden aangeboden voor omgerekend meer dan 11 euro, zes keer meer dan de oorspronkelijke prijs. Foto's van lege schappen bij grootgrutters zijn trending op Twitter.

Volgens kenners in Japan zal de aardappelcrisis niet alleen bij de snackmakers voelbaar zijn. De verwachting is dat ook restaurants en fastfoodketens getroffen zullen worden door het aardappeltekort.

Calbe gaf aan de import van aardappelen te overwegen. Koike-ya blijft trouw aan de Japanse aardappel. Geen van twee durfde een voorspelling aan wanneer de productie van chips weer op volle toeren zal draaien.


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed