Nieuws Binnenland

Beursblik: Bryan Garnier verhoogt koersdoel Unilever

Vrijdag 21 april 2017 10:33 Koersdoel naar 47,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 46,00 naar 47,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.
Volgens analist Virginie Roumage van Bryan Garnier liet een autonome omzetgroei van 2,9 procent in het afgelopen kwartaal zien dat de trends uit het vierde kwartaal zich hebben doorgezet. "Dit was verrassend gezien de vele negatieve factoren", aldus Roumage. De analist merkte op dat Unilever een kalenderdag minder had vanwege het schrikkeljaar en dat Pasen laat viel. Bovendien lieten belastingvoordelen in Amerika op zich wachten.
Unilever genoot in het afgelopen kwartaal volgens Roumage van gunstige ontwikkelingen in maart, waardoor de verwachte groeivertraging uitbleef. De analist noemde onder meer de waardestijging van valuta in opkomende markten en aantrekkende grondstoffenprijzen als reden voor deze ontwikkelingen.
Bryan Garnier mikt nu op een autonome omzetgroei in 2017 van 4 procent, terwijl er eerder nog werd uitgegaan van een groei van 3,5 procent. Dit is in het midden van de door Unilever afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent. Bryan Garnier hield vast aan de margeverbetering van 80 basispunten. Als gevolg stelde Roumage het koersdoel voor Unilever opwaarts bij.
Op een nipt rood Damrak koerste het aandeel Unilever vrijdagochtend 0,5 procent lager op 47,52 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 21, 2017 04:33 ET (08:33 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed