Nieuws Binnenland

ASMI verkoopt deel belang in ASM PT

Maandag 24 april 2017 11:38 Verkoopopbrengst aangewend voor aandeleninkoop.
(ABM FN-Dow Jones) ASM International is bereid tot de verkoop van 20 miljoen aandelen ASM Pacific Technology. Dit maakte ASMI maandag bekend, nadat recent grootaandeelhouder Eminence Capital het belang in ASM PT ter discussie stelde.
"We zijn ervan overtuigd dat ASMI sterker en waardevoller zou zijn zonder ASM PT, en we zijn niet de enige die dit geloven. Veel van onze mede-aandeelhouders hebben vele jaren voor deze desinvestering gepleit en het management heeft nooit een redelijke verdediging verschaft waarom dit financiële belang moet worden behouden", zei CEO Ricky Sandler van Eminence afgelopen donderdag.
Momenteel houdt ASMI nog een belang van iets meer dan 39 procent in ASM PT. Na de verkoop aan institutionele beleggers zal dit ongeveer 34 procent zijn. De verkoopopbrengst zal ASMI gebruiken voor een nieuw aandeleninkoopprogramma.
Het aandeel ASM PT sloot maandag 2,0 procent hoger op 114,80 Hong Kong dollar. Daarmee zou een verkoop omgerekend circa 271 miljoen euro opleveren.
ASMI liet weten dat het creëren van aandeelhouderswaarde op lange termijn "erg belangrijk" is. Uit een recente evaluatie bleek evenwel dat een verdere reductie van het belang in ASMPT van ongeveer 5 procent "gerechtvaardigd" is. Wel blijft ASMI van mening dat, op dit moment, een significant belang in ASM PT van "strategische waarde" is. Sowieso is ASMI voor het resterende belang in ASM PT een zogenoemde lock-up van 180 dagen overeengekomen.
Op een groen Damrak won het aandeel ASM International maandag 2,3 procent tot 55,05 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 24, 2017 05:38 ET (09:38 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed