Nieuws Binnenland

Accell Group staakt gesprekken Pon

Dinsdag 2 mei 2017 08:16 Pon verhoogde tussentijds indicatieve biedprijs.
(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft de verkennende gesprekken met Pon Holdings gestaakt. Dit maakte de fietsenfabrikant dinsdag voorbeurs bekend.
"Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de raad van commissarissen en de raad van bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert", aldus interim-voorzitter Hielke Sybesma van de raad van bestuur van Accell, die stelde dat het voorstel bovendien op onvoldoende steun kon rekenen van aandeelhouders.
Pon is al sinds 11 april in gesprek met Accell en deed toen een overnamebod ter waarde van 32,72 euro. Accell liet weten dat Pon op 29 april dat bod nog heeft verhoogd tot 33,00 euro in contanten, exclusief het dividend van 0,72 euro per aandeel over 2016, maar dat dit evenwel het voorstel "niet zwaarwegend" heeft beïnvloed.
Accell stelde dat een voortzetting van de gesprekken met Pon niet zouden kunnen leiden tot een uiteindelijk voorstel dat op voldoende steun van aandeelhouders zou kunnen rekenen. De fietsenfabrikant uit Heerenveen wil zich nu richten op de uitrol van de "aanscherpte" strategie van Accell in een "stand alone scenario".
Het aandeel Accell Group sloot vrijdag 0,6 procent lager op 32,00 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 02, 2017 02:16 ET (06:16 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed