Nieuws Binnenland

Beursblik: NIBC verhoogt koersdoel BAM

Woensdag 3 mei 2017 09:41 Koersdoel naar 8,00 euro
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het koersdoel voor BAM Groep verhoogd van 6,50 naar 8,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Edwin de Jong, waarin BAM tot de nieuwe sectorfavoriet werd gedoopt.
De koersdoelverhoging is te danken aan een hogere multiple die De Jong hanteert voor de bouwtak van BAM, namelijk zeven keer de EBIT. Dit weerspiegelt volgens de analist een lager risicoprofiel.
De aantrekkende marktomstandigheden zouden volgens NIBC nu toch echt de resultaten van BAM positief moeten gaan beïnvloeden. De Jong denkt, op basis van de recente beleggersdag van de bouwer, dat de marges in het het orderboek al op de gewenste 2 tot 4 procent liggen. De analist voorziet voor 2017 dan ook een marge van 2,1 procent, waar in 2016 nog een marge van 1,5 procent werd gehaald. De aantrekkende marges zullen volgens de marktvorser de belangrijkste aanjager van het aandeel BAM worden.
Verder denkt De Jong dat de beursgang van VolkerWessels een positieve impact zal hebben op BAM. De beursnieuweling zal vermoedelijk tegen aanzienlijk hogere multiples worden gewaardeerd dan BAM. "Belegger zullen zich afvragen, waarom BAM niet kopen?", aldus de analist. Ook denkt de marktvorser van NIBC dat na de recente teloorgang van Imtech en Ballast Nedam, het algehele sentiment voor de Nederlandse bouwaandelen zal verbeteren.
Op een groene beurs daalde het aandeel BAM Groep woensdag 0,1 procent naar 5,25 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 03, 2017 03:41 ET (07:41 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed