Nieuws Binnenland

'Minder regels zorgt voor meer banen winkels'

Maandag 8 mei 2017 06:58

ZEIST (ANP) - Er kunnen veel meer mensen aan de slag in de mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels als er minder regels voor ondernemers zouden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie INretail. Het aantal banen zou volgens het onderzoek met meer dan 12 procent kunnen stijgen. In de branche werken nu 140.000 mensen.

Zo'n 84 procent van de werkgevers wil volgens het onderzoek de werknemer vanwege de verschillende wetten en regels nu geen vastcontract aanbieden. De doorstroom van tijdelijke naar vaste contracten stokt daardoor en het remt het aannemen van nieuwe medewerkers.

,,Dit is bizar. Duizenden banen zijn mogelijk, maar werkgevers durven het niet aan. Hetzelfde hoor ik van collega’s uit hele andere sectoren. De politiek heeft met alle regelgeving werkgevers kopschuw gemaakt. Er staat een handrem op de banengroei,” zegt directeur Jan Meerman van INretail.

De ondernemers geven aan dat ze vooral worden gehinderd door de ontslagprocedures bij een vast contract (78 procent), de verplichte transitievergoeding (61 procent) en de reïntegratiekosten bij ziekte (59 procent).


Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed