Nieuws Binnenland

Overwegend vlakke resultaten PostNL

Maandag 8 mei 2017 07:30 Outlook 2017 gehandhaafd.
(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft over het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting overwegend stabiele resultaten geboekt. Dit bleek maandag uit de cijferpublicatie van het post-en pakkettenconcern.
"We hebben eerder aangegeven dat onze resultaten in het eerste kwartaal lager zouden zijn dan de resultaten van het vorig jaar", aldus CEO Herna Verhagen van PostNL. "De gerealiseerde resultaten waren in lijn met deze verwachtingen, geholpen door enkele incidentele effecten."
PostNL rapporteerde over het eerste kwartaal een omzet van 870 miljoen euro, tegenover 864 miljoen euro een jaar eerder. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat, waarbij onder meer pensioenlasten buiten beschouwing worden gelaten, bedroeg 50 miljoen euro. Dit was minder dan de 61 miljoen euro een jaar eerder.
Analisten rekenden vooraf op een omzet van 896 miljoen euro. Onderliggend zou het contante resultaat volgens de marktvorsers op 55 miljoen euro uitkomen.
Het eigen vermogen werd per eind maart teruggebracht naar 32 miljoen negatief, van een negatief eigen vermogen van 79 miljoen eind 2016.
PostNL, dat worstelt met afnemende postvolumes, zag de postvolumes in het eerste kwartaal met 9,6 procent dalen, en de volumes bij de pakketten, de groeidivisie, met 8,0 procent toenemen. Analisten mikten op een daling van de briefpostvolumes met 7,8 procent.
De nettowinst bedroeg 41 miljoen euro, een lichte stijging ten opzichte van de 39 miljoen euro een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal voerde PostNL kostenbesparingen door van 15 miljoen euro.
PostNL verwacht aandeelhouders in de toekomst een "progressief dividend" te kunnen aanbieden.
Outlook
PostNL bevestigde de outlook voor 2017 en mikt daarmee op het realiseren van een onderliggend cash bedrijfsresultaat van tussen de 220 miljoen en 260 miljoen euro.
Op een groen Damrak sloot het aandeel PostNL vrijdag fractioneel lager op 4,63 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 08, 2017 01:30 ET (05:30 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed