Nieuws Binnenland

Veel obstakels PPG bij vijandig bod op AkzoNobel - media

Dinsdag 9 mei 2017 06:12 PPG kan rekenen op lastig traject.
(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries kan rekenen op een moeilijk traject indien de onderneming kiest voor een vijandig bod op AkzoNobel. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van anonieme juristen.
Dat het vijandige bod van PPG op Akzo er gaat komen is waarschijnlijk, maar niet zeker. PPG-topman Michael McGarry zei bij zijn jongste, inmiddels afgewezen bod dat het de laatste bieding via de informele weg is. Een volgend bod zou een openbaar bod zijn, "wat de meeste mensen vijandig noemen", aldus McGarry in april.
Voor PPG dringt de tijd. Aangezien het eerste informele bod van 2 maart dateert, moet PPG volgens de biedingsregels vóór 1 juni duidelijkheid verschaffen door te opteren voor een openbaar bod of geen bod. Maandag wees AkzoNobel ook het derde bod van PPG af.
Mocht het Amerikaanse concern als voorwaarde de minimale aanmeldingsdrempel van 95 procent van alle aandelen hanteren, dan is het kansloos, zo verwachten juristen. Daarvoor heeft AkzoNobel voldoende trouwe aandeelhouders.
Gaat PPG uit van een lagere zogeheten gestanddoeningsdrempel van bijvoorbeeld 80 procent, dan is medewerking van het bestuur van AkzoNobel en aandeelhouders volgens de juristen tegenover het FD "bitter nodig" om de daarbij gebruikelijke zogenoemde 'asset sale' te organiseren.
Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op een groen Damrak 3,2 procent lager op 76,85 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 09, 2017 00:12 ET (04:12 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed