Nieuws Binnenland

Sligro en Heineken gaan logistiek samenwerken

Dinsdag 9 mei 2017 08:13 Groothandelaar gaat distributie naar horeca voor bierbrouwer uitvoeren.
(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group en Heineken Nederland zijn bezig om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten voor de distributie van Heineken-producten door Sligro aan de Nederlands horeca. Dit meldden beide bedrijven dinsdag voorbeurs.
Als gevolg van deze transactie zal de groothandelsomzet van Sligro met zo'n 150 miljoen euro toenemen.
De samenwerking betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor Heineken gaat uitvoeren. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier, wat Heineken zelf zal blijven doen.
Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non-food assortiment waaronder frisdranken, waters, gedistilleerd, wijnen, thee en koffie, door Heineken worden verkocht aan Sligro.
Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar. Partijen streven ernaar om de transactie in het najaar af te ronden.
Bij de activiteiten van Heineken, gerelateerd aan deze voorgenomen samenwerking, zijn circa 370 mensen betrokken, inclusief mensen die op uitzendbasis bij Heineken
werken. Medewerkers met een Heineken-contract die werkzaam zijn in deze activiteiten krijgen de gelegenheid mee over te gaan naar Sligro.
Het aandeel Sligro sloot maandag 1,5 procent hoger op 37,29 euro en Heineken sloot 0,5 procent hoger op 84,79 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 09, 2017 02:13 ET (06:13 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed