Nieuws Binnenland

Boskalis blijft kampen met moeilijke omstandigheden

Woensdag 10 mei 2017 13:54 Maritieme dienstverlener handhaaft outlook.
(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het eerste kwartaal van 2017 conform de eigen verwachting te maken gehad met aanhoudend lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges. Dit maakte de maritieme dienstverlener woensdagmiddag bekend in een kwalitatieve update.
Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar nam de omzet volgens Boskalis af bij een nagenoeg stabiele vlootbezetting. De zwakke marktomstandigheden resulteerden in een aanzienlijk lager resultaat, in het bijzonder bij Offshore Energy.
Boskalis had bij Offshore Energy in het eerste kwartaal te maken met een stabiel orderboek ten opzichte van eind 2016.
Salvage kende een rustig begin van het jaar, daar waar vorig jaar een aantal grotere zogenoemde 'emergency response opdrachten' werden uitgevoerd. "Bij afwezigheid van omvangrijke wrakopruimingsprojecten nam de omzet derhalve af", aldus Boskalis.
De resultaatbijdrage van Towage nam af onder invloed van lagere volumes en minder speciale assistenties die in het verleden met enige regelmaat voor klanten in de olie- en gassector werden verricht.
Dredging & Inland Infra rapporteerde een lichte daling van de omzet in combinatie met een lagere marge. Boskalis profiteerde hier evenwel van een hogere bezetting van de cuttervloot na een "zeer rustig" 2016. De orderportefeuille dikte daarbij aan ten opzichte van eind vorig jaar, als gevolg van een aantal "omvangrijke" contracten in onder meer Oman, India, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten.
Outlook
Boskalis handhaafde woensdag de outlook. De maritieme dienstverlener constateerde dat het algemene marktbeeld sinds de presentatie van de jaarcijfers "niet wezenlijk is veranderd" en ook de komende periode in het teken zal staan van lagere werkvoorraden en druk op de bezetting en marges.
Naast de genomen maatregelen in 2016, richt het laatste deel van het kostenreductieprogramma van de onderneming zich op het hoofdkantoor. "De conclusies van de studie zullen binnenkort bekend worden gemaakt", aldus Boskalis.
De maritieme dienstverlener noemde het te vroeg in het jaar om een concrete kwantitatieve uitspraak te doen over het jaarresultaat voor 2017. Bij de jaarcijfers gaf Boskalis al aan een lager nettoresultaat over 2017 te verwachten dan het voor afschrijvingen gecorrigeerde resultaat over 2016.
De financiële positie van Boskalis is naar eigen zeggen sterk, met een balans zonder nettoschulden die ruim voldoet aan de convenanten. Boskalis verwacht in 2017 nog altijd voor circa 250 miljoen euro te investeren, exclusief eventuele overnames. De investeringen wil Boskalis financieren met de eigen kasstroom.
Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een rode beurs 2,3 procent lager op 33,56 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 10, 2017 07:54 ET (11:54 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed