Nieuws Binnenland

Value8 distantieert zich van beschuldigingen aan het adres van BK Group

Woensdag 10 mei 2017 21:53 BK Group in opspraak vanwege betrokkenheid bij ongebruikelijke transacties.
(ABM FN-Dow Jones) Value8 distantieert zich van beschuldigingen aan het adres van het in opspraak geraakte BK Group, het bedrijf waarin het investeringsvehikel van CEO Peter Paul de Vries een belang heeft van 67,5 procent. Dit meldde Value8 woensdag nabeurs in reactie op diverse mediaberichten dat BK Group is betrokken bij verdachte transacties.
Het Financieele Dagblad meldde woensdag dat BK Group onder andere betrokken zou zijn bij een verdachte transactie omtrent de beeld- en sponsorrechten van de Argentijnse international Angel di Maria.
"Value8 maakt geen deel uit van - en heeft geen vertegenwoordiging in - het management van BK Group, dat op autonome basis opereert", benadrukte Value8
Value8 meldde woensdagavond benaderd te zijn door NRC Handelsblad inzake de voetballer Angel di Maria en een vennootschap waar hij betrokken is. "BK Group draagt zorg voor het bestuur van die vennootschap", schrijft Value8. Het investeringsbedrijf zei zelf geen dagelijkse beleidsbepaler te zijn van BK Group en meldde de vragen doorgestuurd te hebben naar het management van BK Group.
"Het management van BK Group heeft aan Value8 aangegeven dat het geen fiscale structuren opzet ten behoeve van belastingontduiking en het beleid heeft dit ook niet te faciliteren", aldus Value8. "Tevens heeft het management van BK Group aangegeven dat in deze kwestie van overtreding van wet- en regelgeving door BK Group geen sprake is", voegde het concern toe.
Tot slot meldde Value8 dat de door het FD beschreven kwestie betrekking heeft "op ongebruikelijke transacties die door BK Group bij de toezichthouder zijn gemeld. BK Group heeft aan haar verplichting om die transacties te melden voldaan. Vervolgens zijn de stukken aan de FIU overhandigd. Deze kwestie speelde in 2014", aldus Value8.
Het aandeel Value8 sloot woensdag op een rood Damrak 1,6 procent hoger op 6,13 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 10, 2017 15:53 ET (19:53 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed